www.harmonin.nu

Ett fantastiskt verktyg

Har du aldrig prövat den här typen av träning förut kommer du att bli överraskad över hur enkla och sköna rörelserna är. De långsamma flytande rörelserna gör att du slappnar av mentalt, andningen blir lugnare, djupare och cirkulationen kommer igång i hela kroppen. Metoden lämpar sig utmärkt för dig som vill få mer energi, förbättra hälsan samt förebygga och lindra sjukdomar.
Qigong utgör grunden för bland annat akupunktur och Traditionell Kinesisk Medicin.
Zhineng Qigong

Den qigongen jag lär ut kallas Zhineng Qigong och kom till Sverige i början på 90-talet.
Min utbildning har jag gått och fördjupar mig fortfarande hos Qigong Akademien i Stockholm.
Qigongakademiens val att arbeta med Zhineng Qigong bygger på att det är en välbeprövad, enkel och fantastiskt kraftfull qigongmetod.
Metoden är mycket välfungerande även utanför Kina. Bl.a. har studier gjorts på Karolinska Sjukhuset, som visar att Zhineng Qigong är en mycket effektiv metod mot astma.

Dr Ming Pang är en Kinesisk stormästare som är utbildad både i västerländsk medicin och traditionell kinesisk medicin. Han skapade på 1980 talet en ny, modern och mycket effektiv qigong som han kallar för Zhineng Qiqong. Dr Ming Pang avslöjar i sin nya effektiva qiogongmetod revolutionerande hälsohemligheter som varit mycket väbevakade familjeskatter i hundratals år. Med sin säkra, effektiva och moderna qigongmetod har Dr Ming Pang skrivit historia. Det är mer en tio miljoner människor i världen som tränar Zhineng Qigong och metoden är en av de snabbast växande qigongmetoderna i världen. På Dr Ming Pangs sjukhus har man framgångsrikt kunna behandla över 200 000 människor. Resultatet av behandlingarna kan närmast beskrivas som mirakulösa. Det är mer än fyrahundrafemtio allvarliga och livshotande sjukdomstillstånd, bla annat olika cancerformer, reumatism, diabetes, depression, ryggproblem och hjärtsjukdomar som kunnat botas med qigong som enda behandlingsform. Dessutom har Zhineng Qigong varit en framgångsrik behandlingsmetod för att bryta olika missbruksberoenden. De kinesiska myndigheterna utnämnde år 1997 Zhineng Qigong till den bästa och mest hälsobefrämjande qigongmetoden i hela Kina för att det är en säker, välbeprövad och förutsägbart mycket effektiv metod för att förbättra hälsan.

Sagt av deltagare

Sagt av deltagare

Efter en timmes qigong med 6 personer som prövade qigong för första gången föregående helg kom kommentarer som
"kraftfullt" "närvaro" "det pirrar" "lugnt & skönt" "härligt"

I går kväll avslutade jag den första resan jag haft med mina härliga deltagare i min qigongkurs jag lett. Det blev ett härligt energifullt pass som avslutade den resan och kommentarerna efter var: "nu har jag funnit en träning som passar även en dam i min ålder (ca 70)" "jag har uppnått mitt mål med att bli smidigare" "nu vet jag lite mer vad jag ska göra i mitt liv"...

Nyheter

Uppdaterat 2016-10-25

Tankar för dagen

I 20 år har jag arbetat med att mött människor som av olika anledningar fått ont i kroppen.
Vad drar jag för slutsatser, finns det ngt färdigt recept att följa för hålla mig och dig frisk?
Finns den där boken som kokat ned allt så att jag på ett enkelt sätt kan följa de olika stegen så är jag på banan?

Läs mer

Dagens citat

Som regel undviker jag frestelser - om de inte är oemotståndliga.

Mae West

Visste du att

det i Popular Machanics 1949 förutsågs att: framtidens datorer mycket väl kan komma att väga mindre än 1,5 ton.

Dagen i historia

Idag - Onsdagen den 23 Juni 2021
Adolf Alice

1875 - Den svenske skulptören Carl Milles föds.
Källa: Wikipedia

Vikten av lugn & ro

Vikten av lugn & ro

Den som är lugn blir starkare med tiden, men den som oroar sig blir bara äldre.

Gammalt kinesiskt talesätt.