www.harmonin.nu

Om Qigong


Har du aldrig prövat den här typen av träning förut kommer du att bli överraskad över hur enkla och sköna rörelserna är. De långsamma flytande rörelserna gör att du slappnar av mentalt, andningen blir lugnare, djupare och cirkulationen kommer igång i hela kroppen. Metoden lämpar sig utmärkt för dig som vill få mer energi, förbättra hälsan samt förebygga och lindra sjukdomar.
Qigong utgör grunden för bland annat akupunktur och Traditionell Kinesisk Medicin.
Zhineng Qigong


Den qigongen jag lär ut kallas Zhineng Qigong och kom till Sverige i början på 90-talet.
Min utbildning har jag gått och fördjupar mig fortfarande hos Qigong Akademien i Stockholm.
Qigongakademiens val att arbeta med Zhineng Qigong bygger på att det är en välbeprövad, enkel och fantastiskt kraftfull qigongmetod.
Metoden är mycket välfungerande även utanför Kina. Bl.a. har studier gjorts på Karolinska Sjukhuset, som visar att Zhineng Qigong är en mycket effektiv metod mot astma.

Dr Ming Pang är en Kinesisk stormästare som är utbildad både i västerländsk medicin och traditionell kinesisk medicin. Han skapade på 1980 talet en ny, modern och mycket effektiv qigong som han kallar för Zhineng Qiqong. Dr Ming Pang avslöjar i sin nya effektiva qiogongmetod revolutionerande hälsohemligheter som varit mycket väbevakade familjeskatter i hundratals år. Med sin säkra, effektiva och moderna qigongmetod har Dr Ming Pang skrivit historia. Det är mer en tio miljoner människor i världen som tränar Zhineng Qigong och metoden är en av de snabbast växande qigongmetoderna i världen. På Dr Ming Pangs sjukhus har man framgångsrikt kunna behandla över 200 000 människor. Resultatet av behandlingarna kan närmast beskrivas som mirakulösa. Det är mer än fyrahundrafemtio allvarliga och livshotande sjukdomstillstånd, bla annat olika cancerformer, reumatism, diabetes, depression, ryggproblem och hjärtsjukdomar som kunnat botas med qigong som enda behandlingsform. Dessutom har Zhineng Qigong varit en framgångsrik behandlingsmetod för att bryta olika missbruksberoenden. De kinesiska myndigheterna utnämnde år 1997 Zhineng Qigong till den bästa och mest hälsobefrämjande qigongmetoden i hela Kina för att det är en säker, välbeprövad och förutsägbart mycket effektiv metod för att förbättra hälsan.

Sagt av deltagare


”ett ypperligt sätt att stänga av vardagsreläet och ge sinnena en chans att andas”

”ett mycket bra sätt att lära känna min kropp”

”ett sätt att gå ”out of the box” och tänja på min comfortzon - Jonas Kursdeltagare i gruppen endast män”"

Tack för all din klokhet och medkänsla. Du har verkligen hittat rätt i livet" - Qigongdeltagare

"Tack för att Du lär mig att ta hand om mig själv" Elisabeth

"Det var en fin qigongkväll i onsdags trots min yrsel. Jag mådde så mycket bättre igår, var gladare, lugnare och hade mer energi och sov gott med bara ett par kortare vakenperioder. Kände mig mer osårbar på något sätt.  Har tänkt mycket på det du sa om njurarna, så nu blir det gnuggning! Sådan kunskap som du delar med dig av är så värdefull. Tack för det!”

"nu har jag funnit en träning som passar även en dam i min ålder (ca 70)"

"jag har uppnått mitt mål med att bli smidigare"

"nu vet jag lite mer vad jag ska göra i mitt liv".

”I oktober 2013 förändrades mitt liv drastiskt och det gick otäckt snabbt. Jag hade arbetat intensivt under en längre period med ett arbete som jag älskade och jag trodde på allvar att positiv stress var helt ofarlig. Till slut sa min kropp ifrån och jag drabbades av en utmattningsreaktion som gjorde att jag liksom en dator med virus blev långsam i kropp och huvud. Vid minsta aktivitet fick jag yrsel med huvudvärk och illamående som begränsade hela mitt liv. Idag är jag glad över att jag drabbades av detta eftersom jag var tvungen att ta ansvar över att leva mitt liv annorlunda. Qigong blev en viktig pusselbit i mitt tillfrisknande. Där fann jag njutningen i de långsamma, meditativa rörelserna. Det är magiskt att uppleva hur hela jag balanseras efter ett pass med min grupp men också hur rörelserna hjälper mig att hitta energi och klokskap innan viktiga möten eller när arbetstempot är högt. Jag lever mitt liv annorlunda idag. Det är inte enkelt och jag tränar mig varje dag på att vara snäll med mig själv.Jag kan varmt rekommendera Qigong som ett komplement till det aktiva, uppkopplande liv vi många lever. För mig har Qigong gjort skillnad.
Maria Åkerlund, lärare och skolutvecklare”

Efter en timmes qigong med 6 personer som prövade qigong för första gången föregående helg kom kommentarer som
"kraftfullt" "närvaro" "det pirrar" "lugnt & skönt" "härligt"

Nyheter

Uppdaterat 2016-10-25

Tankar för dagen

I 20 år har jag arbetat med att mött människor som av olika anledningar fått ont i kroppen.
Vad drar jag för slutsatser, finns det ngt färdigt recept att följa för hålla mig och dig frisk?
Finns den där boken som kokat ned allt så att jag på ett enkelt sätt kan följa de olika stegen så är jag på banan?

Läs mer

Dagens citat

Idel solsken gör öken.

Arabiskt ordspråk

Visste du att

Jamie Farr, som spelade Klinger i M*A*S*H, är den enda av skådespelarna verkligen deltagit i Koreakriget.

Dagen i historia

Idag - Fredagen den 24 September 2021
Gerhard Gert

1789 - USA:s högsta domstol skapas.
Källa: Wikipedia

Vikten av lugn & ro

Vikten av lugn & ro

Den som är lugn blir starkare med tiden, men den som oroar sig blir bara äldre.

Gammalt kinesiskt talesätt.