www.harmonin.nu

Niclas


"Hej Niclas.

Ville mest bara tacka för igår (och de andra gångerna jag besökt dig) och berätta för dig att jag idag vaknade upp med ett större inre lugn än jag känt på otroligt länge. Det efter en natts mycket god sömn och drömmar som inte alls präglades av
samma oroliga och smått obehagliga känsla som de gjort det senaste året.
Har just kommit hem från en promenad med hundarna runt ängarna där jag bor och insåg på vägen hem att så lätt och ledigt som jag rör mig idag, att den känslan av lugn som finns i kroppen idag, har jag inte rört med mig eller känt mig på.. ja, säkert de senaste tre åren om inte mer. Högersidan som alltid bråkar annars är mer sams med mig idag än jag kan minnas att den varit på så länge att jag inser jag faktiskt nästan glömt hur det känns att bo i en kropp som känns som en vän, snarare än en fiende.

Så TACK. För fantastiska behandlingar, för visdomsord, för att du lyssnar och tar in, hjälper mig att öppna upp för möjligheter och för mig själv, påminner mig om bortglömda sanningar och delar med dig av din kunskap.

Det märks också tydligt på dig att du tycker om och trivs med ditt jobb. Den känslan fortplantas i oss som besöker dig - jag är säker på att fler än jag upplever det så. Och det inspirerar!

Stor kram Nicole"

På besök i Harmonin….
Kom hit första gången som en vingklippt fågel. Starka, kloka jag hade ramlat ner -inte bara några pinnhål utan rakt ner I avgrunden.
Efter år av pusslande med stor familj och ett mycket krävande jobb sa min kropp ifrån. Nu I efterhand förstår jag att kroppen under en lång tid försökt att ge mig signaler att nu fick det vara nog, men inte, jag körde på I samma tempo och "normaliserade" mina fysiska åkommor. Mina ben domnade, jag hade svårt med minnet, humöret åkte jojo och att blöda näsblod dagligen I ett års tid ansåg jag var helt normalt. Sömnen gick från några timmar per natt ner till korta oregelbundna stunder och min hjärna jobbade konstant. En dag lade kroppen av och jag blev en skugga av mig själv.
Som jag hatade mig själv, allt jag ville göra var att straffa mig för att jag inte orkade, alla andra pallade ju för trycket, varför inte jag???
Nu följde en lång lång väg för att komma tillbaka, tillbaka till vad????
Jag fick börja med att försöka acceptera mitt tillstånd. Vardagen blev en kamp och jag fick anstränga mig för att orka gå upp ur sängen överhuvud taget vissa dagar. Kropp och själ var totalt slut.
Att vara en mamma som inte kunde ta hand om sina barn blev oerhört smärtsamt både fysiskt och psykiskt.
Nästan 6 månaders sjukskrivning med stresskurs och psykologsamtal följde. En hemsk period I mitt liv där jag så många gånger funderade på att världen skulle vara en bättre plats utan mig.
Sedan var det dags för arbetsträning, jag arbetsträna-det var som ett skämt. Jag som haft som måtto, ta en Alvedon och skärp dig!
Under den perioden kom jag för första gången till Harmonin och för mig var det vändningen. Att kropp och själ får mötas I en miljö som inbjuder till läkande var, och är än idag en fantastisk upplevelse.
Jag böt ganska omgående ut psykologen på företagshälsovården mot möten på Harminon. Något som min arbetsgivare uppmuntrade eftersom de såg att jag började må allt bättre.
Efter en period av individuella behandlingar provade jag på att vara med I en av Qi Gong grupperna, ytterst misstänksam och tveksam- vad skulle detta kunna ge mig??? Redan efter första gången kände jag att detta var den pusselbit jag sökte. Lugnet och möjligheten få koppla bort omvärlden för en stund gav mig en känsla av att jag läkte innifrån. Mötet med andra, för mig helt okända människor var väldigt givande och det blev så uppenbart att vi nästan aldrig I det vardagliga livet sitter ner och lyssnar och tar in det personen mitt emot oss har att förmedla.

Min resa mot ett häslosammare förhållande till mig själv och livet kommer att fortsätta, kanske resten av mitt liv.
Men det som tidigare kändes skrämmande känner jag idag en stor nyfikenhet och glädje inför.

Stort tack för allt stöd och alla kloka ord
(och tack till mig själv som kämpat så hårt:)"


"Tack för dina snälla värmande ord...för mig är det svårt att se mig själv...så när du speglar en del av vad du ser och känner hos mig så växer jag. Så tack för din ständiga stril av vänlighet, värme och upplyftande ord. Tack!" C

"Tusen tack för allt Niclas. Bara så du vet så är du värdefull för mig!"

"Vill bara ge ett stort TACK för behandlingen och dess verkningar! Känner mig så mycket mer "i mig" än jag gjort på länge och lugn och avslappnad i kroppen. Andningen är djupare och friare. Öppnade upp känslor på ett fint sätt och jag känner mig närmare mig själv. Så TACK!

"Tack för all din klokhet och medkänsla. Du har verkligen hittat rätt i livet" Qigongdeltagare

"Tack för att Du lär mig att ta hand om mig själv" Elisabeth

När jag träffade Niclas första gången var jag både stressad och uppvarvad, fast jag inte riktigt förstod det själv. Jag hade bokat tid för att bli av med mina spänningar i kroppen. Niclas kunde snabbt konstatera att mina bekymmer berodde på stress. Vi har träffas regelbundet för samtal samt kroppsbehandling. Niclas har även introducerat Qigången i mitt liv. Första gången jag provade Qigång blev jag jättestressad, inte kunde jag ägna mig åt något så långsamt. Men tack vare samtalen med Niclas, hans behandling och mina positiva resultat av att utöva Qigång så måste jag erkänna att jag mår jättebra idag. Jag är inte lika stressad och har inte ont i kroppen. Genom att jag har kunnat varva ner och slappna av har jag blivit mer medveten om vad jag behöver för att må bra.

Jag kan varmt rekommendera Niclas behandlingar till alla som vill må bra.

Åsa 2013-04-24


"Jag är mkt glad att jag fått behandling av dig Niclas, jag ska vårda behandlingen väl, du har gett mig insikt om hur och varför ondskan/smärtan i musklerna bildas, jag tänker ofta idag på vad och hur jag tänker, så mycket finns ju som sagt mellan öronen! Jag har även blivit mer självmedveten, mer egoistisk!! Tack." M

Redan vid första mötet när Niclas mötte upp mig i dörren, det är det han gör, möter mig på vägen, kände jag mig trygg och att jag var i goda händer.
Det som har betytt mycket för mig är att i en lugn, harmonisk miljö träffa en person som är där för att han VILL hjälpa mig samt har kunskapen. Han VILL veta hur jag mår för att kunna ge mig rätt behandling och stöttning.
Med hjälp av Niclas vägledning och som min Personliga Livscoach började jag förstå att jag var unik och att jag var värd ett liv som gjorde mig glad. Jag började att förändra min vardag genom att motionera och ändra min kost. Det medförde att jag fick tillbaka min självkänsla. Jag var fortfarande i obalans och var tvungen att ta tag i det som störde mig.
Jag har gjort stora och små förändringar i mitt liv som har gjort att jag har levt i obalans under många år. Min obalans har gjort att jag har haft spänningshuvudvärk i 11 år och köldallergi som jag har haft besvär med i 6 år. Min köldallergi har varit jobbig, kunde inte simma, äta eller dricka kalla drycker. Jag var tvungen att tänka på att inte anstränga mig i kallt väderlag för då blev det jobbigt att andas. Det är verkligen något som jag har lidit av och förändrade mitt liv den dagen jag fick den. Jag har försökt att få hjälp med mina besvär, läkare, värktabletter, allergitabletter, sjukgymnast utan långsiktiga resultat. Jag trodde att det var något som jag skull få leva med resten av mitt liv.
Niclas behandlingar och coachning har gjort att dessa besvär idag är borta. Idag kan jag återigen simma med min dotter, Powerwalka till jobbet fast det är -13 ute, slippa ta bilen överallt. Jag behöver heller inte äta värktabletter längre för min kropp mår bra.

Jag kommer fortfarande i obalans men då har jag fått hjälp att förstå att det beror på något som stör min balans och jag måste återskapa den genom att ta reda på vad det beror på. Allt i livet kan jag inte påverka men jag kan acceptera att det är på det viset.

Annica Björklund

Nyheter

Uppdaterat 2021-11-06

Hej!

”Ditt mindset och din attityd ger dina resultat”

Jag har tagit ett aktivt beslut att träna upp mitt mindset till nya höjder
Som vilken annan träning så behöver jag träna upp den förmågan varje dag
Vara lyhörd och medveten om när det poppar upp gamla tankar och bara gå vidare
Att börja trampa upp nya stigar
O det riktigt coola i det är att jag nu håller på att skapa nya nervbanor hos mig o min hjärna
Tänk in att det alltid alltid går att välja nytt!
Har ingenting med ålder att göra
Det otroligt häftiga ordet för det är neuroplasticitet😊
Jag går igång på ordet o allt vad det för med sig för möjligheter
För dig och för mig
Med det sagt önskar jag en magisk fin dag
Vilket mindset tar du med dig in i din dag?
Nästa vecka öppnar jag upp min nya klinik i Vallentuna
Där kommer du kunna få hjälp att bli av med dina fysiska besvär
Samt om du så önskar ta min hjälp som Coach och ta dig dit du önskar
Livet är en tillsammans resa😊
Coach Niclas

Läs mer

Dagens citat

Ett av de säkraste tecknen på att det finns intelligent liv i rymden är att ingen där har försökt kontakta oss.

Visste du att

Barbies mått, om hon var en riktig människa, skulle vara 100-58-84

Dagen i historia

Idag - Tisdagen den 5 Mars 2024
Tora Tove

1957 - Tre Kronor vinner VM-guld i ishockey i Moskva.
Källa: Wikipedia

Vikten av lugn & ro

Vikten av lugn & ro

Den som är lugn blir starkare med tiden, men den som oroar sig blir bara äldre.

Gammalt kinesiskt talesätt.