www.harmonin.nu

Tuina - kinesisk massage och akupressur


I Tui Na använder jag mig av olika typer av grepp/metoder som massage, led- och muskeljustering samtidigt som jag stimulerar akupunkturpunkter som finns längs med meridianerna. Allt det jag gör handlar om att återställa din obalans till balans vilket gör att varje behandling är unik.

En behandling med Tuina börjar jag med lätta strykningar på kroppen för att under behandlingens gång, när kroppen börjar bli mer mottaglig, komma djupare in i strukturerna. Med denna effektiva metod återställs funktionalitet, smärta reduceras eller försvinner helt och dina blockeringar kan återställas till en miljö där det flödar fritt utan motstånd.

En behandling med Tui Na är lätt, mjuk eller avslappnande och Tui Na är en metod som går direkt på problemet, ibland behöver man arbeta mer kraftfullt och energetiskt och detta kan innebära en ökad smärta i det område man arbetar på.

Tuina är ett effektivt sätt att bli av med smärta och spänningar i din kropp.
Tre behandlingar är en allmän regel jag använder mig av för att du ska känna att det gett effekt och att du även kommer få verktyg för att dina problem inte ska komma tillbaka.
Idag arbetar jag som sagt framför allt med intentionen att förebygga hälsa men en väg dit är naturligtvis att först bli av med dina besvär som uppkommit.

Tui Na är en integrerad del av TCM (Traditionell Kinesisk Medicin) och den lärs ut på skolor och universitet i Kina som en formell utbildning i orientalisk medicin.

Symtom


Utgångspunkten för mina behandlingar är att finna roten till det onda där det onda ser sig som ett symtom och med hjälp av att återställa roten/uppkomsten till problemet blir du besvärsfri.
Med Tui Na kan man behandla olika symtomtillstånd likväl som man kan arbeta för att uppnå ett allmänt bättre välbefinnande.
Exempel på symtom som kan behandlas är:

• Huvudvärk och migrän
• Muskel- och ledvärk
• Nackspärr och Whiplash skada
• Ryggsmärta. Ryggskott, Ischias
• Tennisarmbåge / golfarmbåge
• Mag och tarmbesvär
• Förstoppning / diarré
• Andningsrelaterade problem (astma, allergier, hosta)
• Stress
• Sömnlöshet
• Emotionella obalanser
• Infertilitet
• Menstruella obalanser och PMS
• Fibromyalgi
• Ödem
• Ansiktsförlamning och ansiktsneuralgi

Är inte ditt specifika problem med på listan så handlar Traditionell Kinesisk Medicin om att återställa en obalans vilket gör att listan kan göras längre. Det jag vill påvisa med de olika symtomen är att det är så mycket mer än de ”klassiska” besvären med rygg axlar och nacke som kan påvisas.
Att kunna reglera en smärtsam menstruation med rikliga blödningar, att flödet kommer igång på dem viktiga meridianerna som har med urologiska besvär som impotens, infertilitet.

En historia jag vill dela med mig av är en äldre man som sökte mig för att han ville undvika en operation vad gäller prostatabesvär. Efter ett antal behandingar behandlingar, som då var med akupunktur, kom han för det tredje besöket och satte sig ned på stolen lite smått generad. ”Niclas jag måste börja med att säga att jag häromdagen hade min första morgon erektion på 5 år och den första personen jag tänkte på var på dig:-)” Det är en söt historia jag bär med mig.

Det jag förstod då var hur kraftfulla dessa metoder är som bygger på flera 1000 års kunskap och att dem verkligen kan påverka livet som pågår just nu. Att det inte är kört utan att det finns effektiva metoder där du i detta fall kan få tillbaka livskraften, njutningen i livet på ett sätt genom att återställa och få igång flöde och cirkulation


Finns inte ditt symtom med?

Detta var bara några exempel och du kan alltid kontakta mig och rådfråga om jag kan erbjuda dig hjälp med dina specifika problem!
Nyheter

Uppdaterat 2016-10-25

Tankar för dagen

I 20 år har jag arbetat med att mött människor som av olika anledningar fått ont i kroppen.
Vad drar jag för slutsatser, finns det ngt färdigt recept att följa för hålla mig och dig frisk?
Finns den där boken som kokat ned allt så att jag på ett enkelt sätt kan följa de olika stegen så är jag på banan?

Läs mer

Dagens citat

Blir problemet långvarigt så blir det allvarligt, går det över snabbt så är det lättare

Göran gör en ingående analys av finanskrisen i Fjärran Östern.

Visste du att

det i Popular Machanics 1949 förutsågs att: framtidens datorer mycket väl kan komma att väga mindre än 1,5 ton.

Dagen i historia

Idag - Onsdagen den 16 Juni 2021
Axel Axelina

1960 - Alfred Hitchcocks film Psycho har premiär.
Källa: Wikipedia

Vikten av lugn & ro

Vikten av lugn & ro

Den som är lugn blir starkare med tiden, men den som oroar sig blir bara äldre.

Gammalt kinesiskt talesätt.